Ja vlen të lexoni

Revista periodike “Kërkim”, nr. 10

Doli në qarkullim nr. i ri i revistës periodike “Kërkim”, nr.10 . Në këtë numër do të njiheni:


•    Kriza financiare - roli që mund të luajë Kisha. - nga Kryepiskopi i Tiranës, Durrësit dhe i Gjithë Shqipërisë, Prof. dr. Anastasi
•    Pavarësia - Roli vendimtar i komunitetit Orthodhoks. - nga Prof. as. dr. Pirro Prifti
•    Një jetë e shkurtër, por e pasur. - Prof. as. dr. Spiro Gjoni
•    Disa mendime për përkthimin e Dhiatës së Re. Botimi i Dhiatës së Re përkthyer nga Vangjel Meksi, në monografinë e prof. Xhevat Lloshit. - Prof. dr. Aleksandër Meksi.
•    Grigor Gjirokastriti dhe gramatologjia shqiptare. - Dr. Dion Tushi
•    Profesor Sotir Papakristo, mësues i mësuesve dhe helenist i shquar. - Kristofor Beduli
•    Kodiku i Korçës nr. 93. Katërungjillëshi bizantin i shek. X. - Andi Rëmbeci, Sokol Cunga
•    Arti psaltik dhe mbartësit e tij. - Theodhori Peci
•    Takim me David Selenicën. - Ahilino Palushi
•    Arkeologjia industriale. Ruajtja e trashëgimisë industriale. - Ilir Paragoni

Dokumente


•    Deklaratë Zyrtare e Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë. Të dhënat e Censusit 2011, për të krishterët orthodhoksë, janë tërësisht të pasakta dhe të paparanueshme.
•    Përgjigje e klerikëve orthodhoksë të Kryepiskopatës së Tiranës ndaj shpifjeje të kohëve të fundit.