Ja vlen të lexoni

Autoritetet e vendit urojnë për Pashkën Kryepiskopin dhe komunitetin orthodhoks


    Pritja e Pashkëve është gjithmonë jo vetëm një pritje urimesh, por edhe një ditë vlerësimesh të shumta për veprën e Kishës. Këtë vit ajo ishte edhe më e veçantë. Për herë të parë u bë në selinë e re të Sinodit të Shenjtë, pjesë e kompleksit të Katedrales “Ngjallja e Krishtit”.
  Bashkë me Fortlumturinë e Tij Anastas mernin pjesë në pritje edhe anëtarë të Sinodit: Episkop Nikolla, Episkop Andoni, Episkop Nathanaili, Episkop Asti dhe klerikë të tjerë.
     Erdhën për të uruar Kryeministri Sali Berisha, Kryetarja e Kuvendit Jozefina Topalli, gjithashtu edhe Kryetari i Bashkisë Lulzim Basha ndërsa presidenti Bujar Nishani dërgoi një urim me anë të këshilltarëve të tij.
      Uruan edhe Kryetari i Partisë Socialiste, Edi Rama, Ministrat Halim Kosova e Visar Zhiti, kryetarë partish, rektorët Dhori Kule e Jorgaq Kaçani etj. Për të uruar erdhi edhe ambasadori i SHBA Arvizu dhe mjaft diplomatë të tjerë.
    Urime të ngrohta, siç është në traditën e bashkëjetesës fetare në vendin tonë përcollën edhe përfaqësuesit e komuniteteve fetare, ndërsa Nunci Apostolik në vendin tonë Arqipeshkvi Ramiro Ingles i dorëzoi Kryepiskopit Anastas një letër të Papës Francesku I.