Ja vlen të lexoni

Ngjallja në Korçë 2013 (Fotografi Video)Feneri që shikoni të ndezur ruan flakën e Dritës së Shënjtë e cila në të njejtën ditë vjen në mënyrë të mrekullueshme në varrin e Krishtit në Jeruzalem, më pas ajo udhëton me avion ushtarak deri në Athinë ku shpërndahet në të gjitha qytetet e Greqisë. Korça e merr pak para ceremonisë së Ngjalljes në Mitropolinë e Kosturit. Ka disa vjet që kjo traditë rruhet dhe është një bekim i madh për Korçën që merr Dritën e Shënjtë direkt nga varri i Krishtit çdo vit për Pashkë. Si rrjedhim të gjithë besimtarët e marrin atë në shtëpitë e tyre që prej varrit të Krishtit.